Stanje na putevima 23. 08. 2017. u 18 : 30 sati

Prema prikupljenim podacima, danas se na većini putnih pravaca u BIH saobraća nesmetano, uz pojačanu frekvenciju vozila. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da poštuju sve saobraćajne propise.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17.3 Buna-Stolac, M-17 Maglaj-Žepče, M-4 Simin Han-Kalesija, M-16 Poriče-Kupres i M-18 Stupari-Kladanj.

Na graničnom prelazu Ivanica nema dužih zadržavanja na izlazu iz BIH, ali se na ulazu u Hrvatsku (prostor između dva prelaza) čeka do 60 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Podsjećamo vozače da su, za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prelazi: Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.