Hrana i piće

Zahvaljujući ovom triku ćete svaki put napraviti savršeno hrskavi pomfrit

Danas, 13. jula se obilježava Svjetski dan pomfrita, koji je mnogim ljudima širom svijeta omiljeni prilog. Postoji nekoliko trikova prilikom njegove pripreme zahvaljujući kojima će on imati bolji okus.

Pomfrit - Dnevnik.hr

Narežite krompire i isperite ih hladnom vodom. Ostavite ih u hladnoj vodi uz dodatak leda ili u frižideru na pola sata. Na ovaj način ćete se riješiti viška škroba iz krompira.

Dobro ih posušite nakon što ih izvadite iz vode ili frižidera. U srednje vrućem ulju pecite krompiriće šest do osam minuta. Nemojte stavljati previše krompirića u šerpu da se ne slijepe.

Kada prođe šest do osam minuta, izvadite ih iz ulja i pustite da se malo ohlade na sobnoj temperaturi. U međuvremenu ulje zagrijte na višu temperaturu, prenosi Klix.

Polovično ohlađene krompiriće vratite u šerpu i pržite dodatnih minutu ili dvije. Izvadite ih i stavite na ubrus da upije višak masnoće. Posolite i uživajte u jelu!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh