Priprema:
1. Želatinu namočite u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane da nabubri.
2. Slatko vrhnje, mlijeko i vanilin šećer kuhajte na laganoj vatri do tačke vrenja. Maknite s vatre, dodajte ranije pripremljenu želatinu i miješajte je dok se ne otopi.
3. Tako pripremljenu panna cottu rasporedite u staklene čaše. Ova količina dovoljna je za 10-15 porcija.
4. Ohladite je na sobnoj temperaturi pa spremite u frižider da očvrsne. Dok se panna cotta hladi, pripremite preliv od malina.
5. Maline i šećer kuhajte na laganoj vatri dok se ne raspadnu. Zatim dodajte gustin kojeg ste razmutili s malo vode.
6. Preliv od malina još kratko prokuhajte, malo ohladite, a zatim prelijte preko panna cotte. Vratite desert u frižider tako da se i preliv od malina dobro ohladi.