Hrana i piće

Ovako Grci pune paprike, ljepši i zdraviji način ne postoji: Neodoljivo sočne, a gotove za 25 minuta

Ukoliko nije do sada, ovo jelo se mora naći na vašoj trpezi, a kako se prave paprike na grčki način – pogledajte u nastavku.

Paprike - Shutterstock

Osjetite miris mediterana na vašoj trpezi uz savršen spoj tradicije i grčke kuhinje. Punjenim paprikama po receptu Grka rijetko ko može da odole. Zato obavezno isprobajte ovo sočno jelo, koje je idealno za ljetnji period, a preukusno!

Donosimo vam provereno dobar recept!

Sastojci koji su vam potrebni:

6 paprika babura
360 gr tunjevine
250 ml grčkog jogurta
kašika senfa
1 mladi luk
sok od pola limuna
80 gr kikirikija
so i biber
50 gr kačkavalja

Priprema:

Uzmite paprike, presjecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vrijeme napravite nadjev. Pomiješajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadijevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220, prenosi Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh