Svijet

Klanjana dženaza lideru Hamasa Ismailu Hanijehu

Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamenei predvodit će vjersku molitvu prije ukopa

Pogrebna ceremonija Ismailu Hanijehu (Haniyeh), ubijenom lideru političkog krila Hamasa, počela je rano jutros u glavnom iranskom gradu Teheranu.

Veliki broj prisutnih
Pogrebu prisustvuje veliki broj građana i zvaničnika među kojima je i iranski predsjednik Masud Pežeskijan (Masoud Pezeshkian).

Iranska novinska agencija Mehr News objavila je kratki snimak na kojem se vide vodeće osobe Hamasa.

Prema informacijama službene iranske novinske agencije IRNA, dženaza-namaz će predvoditi vrhovni lider ajatolah Ali Hamenei (Khamenei),piše Avaz

Zračni napad
U srijedu ujutro, Hamas i Iran su potvrdili Hanijehovo ubistvo u zračnom napadu izraelske vojske na njegovu rezidenciju u Teheranu, dan nakon što je prisustvovao inauguraciji novog iranskog predsjednika Masuda Pežeskijana.

Iako se zvanični Izrael nije oglašavao o atentatu, premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) je nagovijestio umiješanost Tel Aviva u ubistvo lidera Hamasa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh