Svijet

ZBOR RIZIKA OD “VOJNE ESKALACIJE”: Francuska upozorava građane da ne putuju na Bliski istok

Francuski državljani upozreni su da ne putuju u Liban, uključujući turističke i porodične svrhe.

Odlazak mladih - Ilustracija/Nap.ba

Francuska je u četvrtak upozorila svoje građane da ne putuju u Liban, Izrael i okupirane palestinske teritorije zbog rizika od “vojne eskalacije”.

“Zbog rizika od vojne eskalacije na Bliskom istoku, građanima se strogo savjetuje da ne putuju u Izrael i palestinske teritorije…”, objavilo je Ministarstvo vanjskih poslova na web stranici.Francuski državljani upozreni su da ne putuju u Liban, uključujući turističke i porodične svrhe, prenosi Anadolija.

Izraelska vojska napala je u utorak južni Bejrut, ubivši višeg komandanta Hezbolaha Fouada Shukra.

Nakon toga, u napadu u Teheranu ubijen je vođa Hamasa Ismail Haniyeh. Izrael nije ni potvrdio ni negirao odgovornost za ovaj napad,piše Slobodnabosna

Izrael je ubio više od 39.400 Palestinaca u Gazi od 7. oktobra. Zbog napada je većina od 2,3 miliona ljudi u enklavi ostala gladna i bez krova nad glavom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh