Hrana i piće

Krastavci s vrhnjem

Priprema

Krastavci - nezavisne

Narežite krastavce
Krastavce ogulite i narežite na tanje ploške. Stavite ih u posudu, posipajte soli i pustite da odstoje 15 minuta.

Zatim ih rukama dobro ocijedite od viška vode.

2
Dodajte kiselo vrhnje
Prelijte ih kiselim vrhnjem, dodajte kopar i sve zajedno dobro izmiješajte.

3
Ohladite
Prekrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku da se rashladi.

Kad je ova salata dobro ohlađena, savršeno ide uz pohano meso, faširance i mesna pečenja,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh