Vijesti

Spektakl za kraj: Tom Cruise će skočiti s padobranom i tako zatvoriti Olimpijske igre u Parizu

Hollywoodski glumac Tom Cruise bit će dio ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu, a prema svemu najavljenom, očekuje nas pravi spektakl.

CAPTION ADDITION: ADDS NAME CHRISTOPHER MCQUARRIE - Actor Tom Cruise, right, and Director Christopher McQuarrie watch swimming during the 2024 Summer Olympics, Saturday, July 27, 2024, in Nanterre, France. (AP Photo/Martin Meissner)

Glumac je svoju vratolomiju navodno snimio još u martu a izvor za strane medije je rekao kako niko nije pretpostavio da bi to moglo biti povezano s Olimpijskim igrama, prenosi Jutarnji.hr.Navodno snimka prikazuje glumca kako putuje avionom noseći zastavu od Francuske do Kalifornije te završava njegovim skokom padobranom niz kultni znak Hollywooda.

Cruise je poznat po tome da većinu opasnih vratolomija na snimanjima filmova izvodi sam bez pomoći kaskadera – peo se na najvišu zgradu na svijetu, visio u vazduhu držeći se za avion, postavio rekorde u zadržavanju daha pod vodom…

Kada je slomio stopalo snimajući scenu na krovu – samo je nastavio trčati. Zbog toga je on bio logičan za izbor zatvaranje ovogodišnjih Olimpijskih igara, te se očekuje pravi spektakl.

Predviđeno je da performans počne sa vrha sportskog kompleksa stadiona “Stade de France” u Saint-Denisu. Zatim se prijenos uživo prekida unaprijed snimljenim scenama jurnjave ulicama Pariza na motoru, potom Cruise sjeda u avion koji leti za Kaliforniju, a u rukama cijelo vrijeme drži olimpijsku zastavu.

Kada stigne u Ameriku, iz aviona iskače padobranom i spušta se na znak Hollywooda. Predaje zastavu sportistima, uključujući biciklistu, skejtbordera i odbojkaša, a oni je nose ulicama Los Angelesa koji će biti sljedeći domaćin Olimpijskih igara 2028. godine, piše Nova.rs.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh