Najprije je otkrila da izbjegava sve vrste alkohola, uključujući i crno vino. Tvrdi da ono povećava rizik od šest vrsta raka zbog etanola.
“Toliko ljudi, vidim to cijelo vrijeme, ohrabruje druge da piju alkohol kako bi se oslobodili stresa, nosili s emocijama, zabavili, ali stvarno bilo kakva konzumacija alkohola odmah povećava rizik od raka. Dakle, ne pijte alkohol, izbacite ga”, kaže ona.
Nikad ne jede prerađeno meso
Potom je upozorila i na prerađene suhomesnate proizvode, točnije na “pizzu pepperoni” s pikantnom salamom koja je jedan od najpopularnijih dodataka za pizzu u američkim pizzerijama.
“Prerađeno meso povećava pojavu raka debelog crijeva. To su jedine dvije namirnice koje povećavaju rizik od raka prilikom svake konzumacije. Dakle, prerađeno meso, bilo da se radi o salami, hrenovkama, mesnim delikatesama… Svaka konzumacija toga povećat će rizik od raka”, tvrdi ona.
“Nikad ne jedem pizzu s prerađenim mesom. Ono što ja volim na svojoj pizzi su sir, povrće ili piletina”, kaže. Upozorava i na pretjeranu konzumaciju crvenog mesa,piše Index
“Moji obroci se sastoje od piletine, puretine, ribe, morskih plodova ili različitih vrsta proteina. Ne jedem puno crvenog mesa”, kaže.