Ostali sportovi

Novak Đoković svu zaradu od zlata na OI daje u humanitarne svrhe

Srbijanski teniser Novak Đoković krunisao je blistavu karijeru osvajanjem zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Đoković je tako kompletirao sve velike naslove u karijeru i sada može reći da je osvojio sve što se može osvojiti u tenisu.

Vlada Republike Srbije izdašno nagrađuje svoje olimpijce koji osvoje medalje, pa će tako Đoković od nje dobiti jednokratno 200 hiljada eura, koliko iznosi nagrada za najsjajnije odličje.

Kako javlja srbijanski portal Kurir, Đoković će svu tu zaradu donirati u humanitarne svrhe.

Srpski teniser imao je brojne humanitarne geste kroz karijeru. Osnovao je 2007. godine Fondaciju Novak Đoković, koju vodi njegova supruga Jelena, a čiji je cilj pružiti svakom djetetu u Srbiji predškolsko obrazovanje.

Đoković je i vodeći teniser po zaradi kroz karijeru, a do sada je samo od turnira zaradio više od 150 miliona eura,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh