Košarka

Amerikanci nakon velike drame pobijedili Srbiju i plasirali se u finale Olimpijskih igara

Orlovi” su imali i 17 poena prednosti, ali “Dream team” će igrati za olimpijsko zlato

Kari i Avramović u duelu. FIBA

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su u polufinalu selekciju Srbije rezultatom 95:91.Naše istočne komšije su odigrale fanstastičnu utakmicu, skoro nepogrešivu, vodili su i 17 razlike, ali na kraju ipak nisu uspjeli da slave protiv moćnog All star tima.

Srbija je u prvom dijelu iskusno održavala svoju prednost, ona se kasnije topila, a na kraju se prelila u korist Amerikanaca.Najbolji u redovima Amerike i prvo ime ovog sjajnog susreta bio je playmaker Golden State Warrirosa Steph Curry s 35 poena, dok je Joel Embiid dodao 19 koševa.

Sa druge strane ko Srbije Bogdan Bogdanović je postigao 17 poena, a podršku je imao u Nikoli Jokiću koji je ostvario double-double sa 15 poena i 11 skokova.

Tako ćemo u finalu gledati susret SAD – Francuska, dok će Srbija za medalju, odnosno za bronzu igrati protiv aktuelnog prvaka svijeta selekcije Njemačke,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh