Region

Policija jutros istjerala protestante iz željezničke stanice Prokop

Jutros oko 6.30 policija je izbacila sa željezničke stanice Prokop okupljene građane koji su tu cijelu noć blokirali stanicu, nakon sinoćnih protesta „Rudnika neće biti“.

Prisutni procjenjuju da je bilo oko 200 pripadnika policije, što u uniformama, što u civilu, naspram pedesetak aktivista.

Dvojica aktivista, Ivan Bijelić i Nikola Ristić, koji nisu htjeli da napuste stanicu su uhapšeni, prenose mediji.

Sinoć iza ponoći, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je nakon završetka protesta na Terazijama, da je došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona, te da će „protiv svih počinilaca biti podnete krivične i prekršajne prijave“.

Nešto kasnije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će protiv učesnika blokade biti podnijete tužbe za naknadu štete.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh