Prije nego što pomislite da je ovaj postupak pretjerano ekstravagantan, znajte da mljevenje aluminijumske folije u blenderu nije neki bizaran recept sa TikToka. Postoje razlozi zašto se to isplati to uraditi s vremena na vrijeme.
Redovna upotreba blendera oslabljuje njegove oštrice iz dana u dan, uzrokujući borbu sa proizvodima koji se melju i ukazujući na to da neće izdržati bez oštrenja. Mnogi će se ljudi tek tada zapitati: kako naoštriti oštrice blendera?
Prije nego što počnete paničiti ili svoj aparat odnesete u profesionalni servis, možda biste mogli da isprobate jednu od provjerenih kućnih metoda za oštrenje oštrica blendera. Trebaće vam nešto što će služiti kao kamen za oštrenje – i vjerovatno možete da pogodite šta to jeste. Popularni načini za oštrenje oštrica blendera su korištenje kockica leda (pomiješajte ih sa oko 120 ml vode i malo sredstva za pranje posuđa), nekuvana zrna pirinča ili… aluminijumska folija. Razvaljajte materijal u male kuglice, zatim ih izmiksajte u blenderu jedan minut na niskoj brzini. Nakon toga, blender će biti oštar i djelovati kao nov, piše Jutarnji list.