Svaštara

Turist u čudu zbog proizvoda koji obožava cijela bivša Jugoslavija: ‘Zašto je ovo tako popularno?’

Jedan je turist nedavno boravio u Hrvatskoj i jedna mu stvar nikako nije jasna.

“Ove godine sam prvi put posjetio Hrvatsku i bio sam šokiran zbog jednog proizvoda koji sam viđao posvuda. Doslovno, gdje god bih pogledao, Cedevita je bila tamo. U restoranima, trgovinama ili štandovima s hranom. Pitam vas, zašto je ovo tako popularno? Ne mislim da ima dobar okus”, iskreno se oglasio na Redditu.
Koliko se pije Cedevitu dokazuje skoro 160 komentara, u kojima velika većina potvrđuje da je ovaj napitak legendarni proizvod omiljen i danas u cijeloj bivšoj Jugoslaviji.
“Bila je jeftina, slatka i masovno se proizvodila za vrijeme Jugoslavije. Sada je postala luksuz, no ljudi je i dalje kupuju. Ipak, i dalje je jeftinija od drugih sokova”, odgovara mu jedan u komentarima.

“Cedevita je ovdje oduvijek, to je jedno od nekoliko omiljenih pića koje je preživjelo još iz Jugoslavije.
Svi znaju za Cedevitu i svi su je pili kao djeca. Također, svi je smatraju iznimno osvježavajućom”, jedan je od komentara.
Cedevitu možete vidjeti na policama svake trgovine u BiH, Srbiji ili Sloveniji. Ovaj proizvod ima historiju


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh