Svijet

Tajfun pogodio Japan, najmanje šest osoba poginulo, više od 35.000 domova bez struje

Najmanje šest osoba je poginulo dok tajfun Shanshan danas prolazi kroz Japan prema istoku, pri čemu su velika područja pogođena obilnim kišama i klizištima te su izdana upozorenja zbog mogućih poplava stotinama kilometara od središta oluje.

Snimci nacionalne televizijske postaje NHK prikazuju kuće s djelomično otrgnutim krovovima i automobile koji voze po poplavljenim cestama na jugozapadu zemlje.

Oluja je došla na kopno na otoku Kyushuu u četvrtak te sa sobom donijela rekordne razine oborina.

Više od 100 povrijeđenih
Jedna osoba se vodi kao nestala, a više od 100 ljudi je povrijeđeno, rekla je japanska služba za upravljanje požarima i katastrofama.

Više od 35.000 domova je bez električne energije u južnoj prefekturi Kagoshima, prema tvrtki Kyushu Electric.
Snimci nacionalne televizijske postaje NHK prikazuju kuće s djelomično otrgnutim krovovima i automobile koji voze po poplavljenim cestama na jugozapadu zemlje,piše N1

Oluja je došla na kopno na otoku Kyushuu u četvrtak te sa sobom donijela rekordne razine oborina.

Središte tajfuna je u 5:50 bilo u Tihom oceanu, oko 480 kilometara jugozapadno od Tokija, a prouzročio je jake kiše čak i u najsjevernijoj prefekturi Hokkaida iako je degradiran na tropsku oluju u petak. Brzina vjetrova je iznosila do 25 metara u sekundi.

Upozorenja zbog mogućih klizišta
Vlasti su izdale upozorenja zbog mogućih poplava i klizišta diljem zemlje, zaustavile zračni i željeznički promet te prekinule rad tvornica.

Predviđa se da će se oluja oslabiti na razinu tropske depresije tijekom vikenda, no očekuje se da će i dalje donositi obilne kiše, objavio je NHK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh