Svaštara

Pomrčina punog Mjeseca u Ribama donosi potrebne promjene – nekim stvarima treba reći zbogom!

Promjene mogu djelovati zastrašujuće i neugodno, ali kada prijeđete na drugi način postojanja, osjećat ćete se kao da ste probili zid izgrađen između vas i vaših najviših vizija.

atma.hr

Pomrčina Super Mjeseca u Ribama nam donosi intenzivnu emocionalnu energiju, most je između prošlogodišnjih pomrčina, uključujući potpunu pomrčinu Sunca u travnju/aprilu i niza pomrčina koje će se dogoditi 2025. To znači da će se ono što se događa tijekom i oko ove pomrčine u jesen nastaviti i u proljeće.

Pomrčina Mjeseca prilika je za stvaranje značajne promjene u vašem životu. Pomrčina Mjeseca je energetski poticaj iz kozmosa koji vas izvlači iz ustajalih energija i starih obrazaca i pokreće vas naprijed. Do ove promjene može doći iznenada, budući da vam pomrčine Mjeseca obično donose informacije iz vedra neba. Možda ćete se osjećati iznenađeni ili čak zatečeni nekim stvarima koje ste naučili o drugima i sebi tijekom pomrčine Mjeseca.

Nisu sve te informacije negativne. Neki od njih su pozitivne i mogu vas potaknuti da promijenite svoj život. Što god da se pojavi, darujte si vrijeme da obradite sve informacije koje vam stižu tijekom ovog razdoblja i zadržite prostora za njih. Pomrčina Mjeseca će na kraju donijeti potrebne promjene. Zatvaranje, međutim, zahtijeva poznavanje cijele priče, a obrada nekih dijelova može potrajati.

Ovaj pokret prema naprijed može remetiti vaš živčani sustav i možda ćete mu se u početku htjeti oduprijeti. Ipak, nema pomaka unatrag s pomrčinom Mjeseca. Ovo je prilika da se odvojite od energija, emocija pa čak i od ljudi koji ne služe vašoj evoluciji. Ako se pokušate držati energija koje više ne služe vašoj evoluciji, samo ćete se susresti s frustracijom i neusklađenošću. Ako pomrčina Mjeseca otkriva nešto u vašem životu što treba osloboditi, najbolje je reći zbogom.

Ove promjene mogu djelovati zastrašujuće i neugodno, ali kada prijeđete na drugi način postojanja, osjećat ćete se kao da ste probili zid izgrađen između vas i vaših najviših vizija. Pomrčine su vrijeme da probijete barijere, u kojem god obliku bile, koje vas sprječavaju da dosegnete svoj potencijal.

Ostavite prostora za sebe i dajte si vremena da obradite otkrivene informacije. Nemojte žuriti s bilo kakvim odlukama u ovom trenutku, već radije pustite da se energija slegne i zatim poduzmite sve korake koji su potrebni da vas pokrene naprijed. Pomrčina Mjeseca i pun Mjesec u Ribama je čarobno vrijeme s potencijalom za iscjeljenje i oslobađanje.

Ova pomrčina Mjeseca vrijeme je da prigrlite svoje najduhovnije ja i otvorite svoju svijest mogućnostima kozmosa. Vrijeme je za eksperimentiranje s različitim oblicima meditacije, zvučnim frekvencijama i drugim energetskim radom. Vrijeme je da se otvorite novim područjima razmišljanja i razvijete svoju viziju na višu razinu. Znajte da je sve moguće sada.

Ribe su najduhovniji znak zodijaka, a njezina nas energija podsjeća da smo duhovna bića u ljudskom obliku. Ovaj puni Mjesec i pomrčina Mjeseca vrijeme je da vježbamo svoje najpažljivije jastvo i, umjesto da reagiramo na senzacije koje se javljaju iznutra, promatramo ih i pustimo da prođu.

Ovo promatranje je bit meditacije, koja počinje promatranjem osjećaja koji postoje u svakom dijelu tijela. Metodičnim postavljanjem naše svijesti na svaki dio našeg tijela, držimo prostor za osjete i emocije koje treba osjetiti, vidjeti i osloboditi. Svrha ove meditacije je uvježbavanje svjesnog i podsvjesnog uma da samo promatra događaje iznutra ili izvana, a ne da reagirana njih. Istinsko promatranje je oblik umjetnosti – onaj koji zahtijeva vrijeme, predanost i razumijevanje.

Danas možda nećete moći tolerirati iste podražaje kao drugih dana. Sve se može činiti pojačanim, glasnijim i intenzivnijim tijekom pomrčine Mjeseca i punog Mjeseca u Ribama. Možda ćete doživjeti veću deregulaciju živčanog sustava jer vam se čini da svijet vuče vašu energiju ovamo i onamo.

Dajte sebi dopuštenje da se izolirate od svijeta i poštujte sve emocije iritacije, tjeskobe ili otpora. Pazite na sebe kako biste bolje prihvatili čaroliju koju nosi ova pomrčina. Čuvajte svoju energiju i zaštitite svoj mir. Isključite telefon, ograničite svoje interakcije s ljudima koji ne razumiju granice i dajte si vremena za prijelaz iz jednog prostora u drugi. Uzemljite svoje tijelo i usporite dah kroz jogu i meditaciju kako biste se usredotočili.

Neiscijeljeni dijelovi nas nastoje nas kontrolirati na podsvjesnoj razini. Ova stara sjećanja i načini razmišljanja i postojanja uzrokuju da reagiramo na određene načine bez svjesne kontrole. Idemo na autopilota i reagiramo na trenutne podražaje kao da su dio prošlosti. Trauma ne poznaje razliku između danas i jučer. Kada djelujemo iz svojih rana, ne živimo u sadašnjem trenutku. Živimo u prošlosti.

Promatrajte svoj unutarnji svijet znatiželjnog uma. Učite iz svojih odgovora i otvorite svoju svijest novim mogućnostima u obliku novih reakcija. Dajući sebi prostora da promatramo svoje emocije, možemo odlučiti reagirati drugačije umjesto da nastavimo staro ponašanje. Za vrijeme ove pomrčine primijetite koje su reakcije nesvjesne i povezane s prošlom boli. Zapitajte se pripadaju li oni sadašnjosti ili se može oblikovati novi odgovor na temelju stvarnosti koja je pred vama.

Također, primijetite gdje se trebate više predati i vjerovati. Obratite pozornost na to za što se grčevito držite i budite znatiželjni kako se možete otvoriti osjećaju podrške kako biste mogli osloboditi ono što vam više ne treba. Jedna od ključnih životnih ravnoteža je znati kada djelovati, a kada se predati.

Nadalje, važno je djelovati iz intuicije nasuprot tjeskobe ili potrebe za kontrolom. Pogledajte širu sliku svog života i zapitajte se gdje trebate otpustiti kontrolu, a gdje trebate poduzeti usklađenu akciju.

Usklađeno djelovanje ne proizlazi iz straha, brige ili tjeskobe. Dolazi iz duboke spoznaje da nešto treba učiniti. Kada djelujete prema svojoj intuiciji, osjećate se čvrsto. Znate što učiniti bez pretjeranog analiziranja ili traženja odgovora izvan sebe. Donosite hrabre odluke i znate da ste u pravu, čak i ako se drugi s njima ne slažu. Također ih radite kada se vama čini ispravnim, a ne zato što vas neki vanjski izvor prisiljava.

ATMA/yogajournal/


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh