BiH

Oglasio se BH Meteo: Jesen ‘miriše u vazduhu’, očekuje se kratkotrajna, ali izražena južina

Na Facebook stranici BH Meteo objavili su kada je moguće ponovno zahlađenje.

jesen- pixnio

“Danas je kalendarski započela jesen. I bez kalendara jesen ‘miriše u vazduhu’. Osvanulo je prohladno jutro, na planinskim mrazištima uz slab mraz. Bjelašnica – Rakitnica -2°C.

Nakon prohladnog i lokalno maglovitog jutra, pred nama je još jedan predivan i topao dan uz obilje sunčanog vremena.

Naredna sedmica sprema nam i prvu izraženiju južinu ove jeseni uz promjenjvo i većinski toplo vrijeme. Na kraju sedmice moguće osjetno zahlađenje.

Ponedjeljak, 23. septembar, još jedan stabilan dan. Nakon mjestimične jutarnje magle tokom dana sunčano uz postepen porast oblačnosti sa zapada. Razvojem naoblake samo rijetko uz koju kap kiše. Jutarnje temperature većinom 4 do 11°C, dnevne 21 do 27°C.

U utorak i srijedu, 24. i 25. septembar, jače naoblačenje sa zapada donosi povremeno kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom većem dijelu zemlje. Temperature u manjem padu u odnosu na topli ponedeljak ali bi se zadržalo većinski toplo vrijeme. Obzirom na dominantna južna i jugozapadna strujanja najviše padavina u spomenutom periodu očekuju se u dijelovima Hercegovine i zapadne Bosne.

Od četvrtka, 26. septembra, priliv osjetno toplijeg vazduha sa juga, uz jačanje južnog i jugozapadnog vjetra. Očekuje se kratkotrajna, ali izražena južina, kao najava mogućeg zahlađenja oko 28. septembra”, napisali su na Facebook stranici BH Meteo, prenosi Radiosarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh