Svaštara

Tri horoskopska znaka koja se najteže nose s tugom

U nastavku predstavljamo tri horoskopska znaka koja tugu posebno teško pogađa.

Horoskop - Shutterstock

Svi se susrećemo s tugom u različitim trenucima života. Dok neki ljudi nalaze načine kako se brzo oporaviti od teških trenutaka, drugima može biti izuzetno teško nositi se s osjećajem gubitka, razočaranja ili boli. Suočavanje s tugom je složen proces, a kako netko reagira na nju ovisi o mnogim čimbenicima, poput životnog iskustva, osobnosti i okruženja.

Prema astrolozima, horoskopski znak u kojem smo rođeni može utjecati na to kako se nosimo s tugom. U nastavku predstavljamo tri horoskopska znaka koja tugu posebno teško pogađa.

Rak

Rakovi su poznati po svojoj dubokoj emocionalnosti. Kada ih pogodi tuga, oni često previše razmišljaju o situaciji i povlače se u sebe. Teško im je pustiti stvari koje su ih povrijedile pa bol proživljavaju iznova i iznova. Umjesto da traže pomoć, Rakovi se povlače u svoj unutarnji svijet gdje prepuštaju emocijama da ih preplave.

Škorpion

Iako Škorpioni djeluju snažno i nedodirljivo, iza te maske kriju duboke emocionalne ožiljke. Kada se suoče s tugom, svaki bolni trenutak duboko ih pogađa. Umjesto da priznaju svoje osjećaje, često se zatvaraju, što ih još više izolira i pogoršava njihovo stanje. Škorpioni trebaju puno vremena kako bi se oporavili od emocionalnih rana.

Jarac

Jarčevi su poznati po svojoj ozbiljnosti i disciplini, ali tuga može narušiti njihovu emocionalnu stabilnost. Kad ih pogodi tuga, teško im je izraziti svoje osjećaje ili pokazati slabost pred drugima. Zbog toga često sami nose svoj emocionalni teret i pokušavaju održati dojam kontrole. Oporavak im može biti spor jer se teško otvaraju i traže podršku, piše index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh