Svaštara

Znate li da čokoladu ne trebate čuvati u frižideru

Možda ste cijelo vrijeme pogrešno skladištili čokoladu i to bi mogao biti razlog zašto je lošeg okusa.

Tamna čokolada - Jutarnji.hr

Kada se vratite kući iz prodavnice, stvari stavite u frižider, ali postoje neki predmeti koje nikada ne biste trebali stavljati u frižider, a jedan stručnjak savjetuje da ne stavljate čokoladu u njega.

Hlađenje čokolade je loše iz “nekoliko razloga”. To je zato što čokolada može lako da apsorbuje arome drugih namirnica u vašem frižideru i ako ohladite svoje slatke poslastice, one možda neće biti tako dobrog ukusa i mogu postati bezukusne.

Promjena boje je još jedan veliki problem koji se javlja kada vlaga u frižideru rezultira “cvjetanjem šećera”, gdje šećer izlazi na površinu.

Polica u kuhinji je daleko bolji izbor jer vlaga može vremenom pokvariti ukus. Pravo mjesto za pohranjivanje čokolade je ono na kojem je temperatura između 12 i 18 stepeni, prenosi Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh