Svijet

Novi izraelski napadi na južna predgrađa Bejruta

Izraelska vojska saopćila je u nedjelju da je izvela “precizan” napad u južnom predgrađu Bejruta, sedmog dana vojne eskalacije protiv Libana.

Nisu naveli detalje o meti napada.
“Sada provodimo precizne napade u južnim predgrađima Bejruta, a više detalja ćemo naknadno saopćiti”, objavila je izraelska vojska.
Sirene su se oglasile i u brojnim gradovima širom sjevernog Izraela kao odgovor na baraž raketa iz Libana.
Izraelski kanal 12 objavio je da su se sirene oglasile u Nahariji, Donjoj Galileji i širom Zapadne Galileje.
Izraelska vojska je saopćila da je oko deset raketa lansirano iz Libana prema zapadnoj Galileji, a neki od projektila su presretnuti.
Izraelske snage započele su zračne napade velikih razmjera u Libanu ranije ove sedmice, u kojima su ubijene stotine, a raseljene hiljade ljudi.
Tenzije su dodatno eskalirale nakon što su u petak u Bejrutu ubijeni Nasrallah i drugi komandanti. Izraelske snage nastavile su bombardovati dijelove libanske prijestolnice u subotu


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh