Film i TV

Angelina Jolie iznenadila potezom: Nakon dvije godine odustala od tužbe za zlostavljanje

Angelina Jolie odlučila je da prekine svoju pravnu botbu protiv FBI-a u vezi sa optužbama za zlostavljanje koje je iznijela protiv svog bivšeg supruga Brad Pitta.

Angelina Jolie

Slučaj se usredsredio na navodni incident u privatnom avionu 2016. koji je odigrao ključnu ulogu u podnošenju zahtjeva za razvod od Pitta kasnije te godine.

Jolie je podnijela anonimnu tužbu tražeći da FBI dostavi dokumente o istrazi navodne svađe. Jolie, pod imenom “Jane Doe”, tražila je informacije putem zahtjeva Zakona o slobodi informacija.

Međutim, novopribavljeni dokumenti otkrivaju da je Jolie odustala od tužbe 25. septembra, obavještavajući sud o svojoj odluci. Obje strane će snositi svoje pravne troškove, prenosi Klix.

Jolie je 2022. godine tužila FBI nakon što je agencija odbila pokrenuti slučaj protiv Pitta, navodeći da nema dokaza o zločinu. Biro je pregledao video snimke sa leta i zaključio da tokom incidenta nije bilo fizičkog nasilja.

Brad Pitt i Angelina Jolie prvi put su se upoznali 2004. godine na snimanju filma “Gospodin i gospođa Smith”. Par se vjenčao 2014., ali su se razveli dvije godine kasnije. Jolie je 2016. optužila Pitta da je zlostavljao njihovog najstarijeg sina Maddoxa tokom leta iz Francuske.

Uprkos ozbiljnim optužbama, optužnica nikada nije podignuta. Bivši par zajedno ima petero djece – Maddoxa, Paxa, Knoxa, Zaharu, Shiloh i Vivienne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh