Vijesti

Erdogan: Izrael će se nakon Palestine i Libana fokusirati na Tursku

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan upozorio je u utorak da će posljedice kopnene operacije Izraela na Liban biti vrlo različite od sličnih poteza u prošlosti.

“Posljedice kopnene operacije u Libanu neće biti slične Izraelovim prošlim okupacijama”, rekao je Erdogan u obraćanju na ponovnom otvaranju turskog parlamenta nakon ljetne pauze, samo nekoliko sati nakon što su izraelske trupe i tenkovi počeli napredovati u susjedni Liban.

Osuđujući akcije Izraela u regiji, kritikovao je “skoro godinu dana dugi genocid u Gazi i nedavne terorističke napade u Libanu”, rekavši da izraelska vlada pokušava isprovocirati regionalne zemlje na sukob,pišu Vijesti

“Djelujući u zabludi o obećanoj zemlji, izraelska administracija će se nakon Palestine i Libana fokusirati na teritorij naše domovine”, upozorio je Erdogan.

Naglašavajući ozbiljnost situacije, Erdogan je dodao:

“Okupacija, terorizam i agresija su blizu nas. To Izrael nije pravna država, već krdo ubica koje se hrani krvlju i napreduje u okupaciji”, naveo je dodavši:

“Borit ćemo se protiv ovog državnog terorizma svim sredstvima koja imamo, zarad naše domovine, našeg naroda i naše nezavisnosti”, zaključio je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh