Vijesti

U 30 sekundi je nastao pakao, dramatično javljanje CNN-ovog novinara: “Moramo se hitno skloniti”

Kako javljanje odmiče, rakete se približavaju njegovoj lokaciji, kao i fragmenti koji padaju s neba

U javljanju uživo na CNN-u zabilježen je dramatičan trenutak u kojem je novinar američkog medija u trenutku javljanja, dok nad Tel Avivom padaju fragmenti iranskih raketa, bio hitno prisiljen potražiti sklonište.Džim Šuto (Jimm Sciutto) javljao se s jednog krova u Tel Avivu kada je Iran lansirao stotine balističkih raketa na Izrael.

U početku javljanja fragmenti raketa koje presreće izraelski proturaketni sistem padaju po Tel Avivu, ali prilično daleko od lokacije na kojoj se nalazi CNN-ov novinar.

Kako javljanje odmiče, rakete se približavaju njegovoj lokaciji, kao i fragmenti koji padaju s neba.U tom trenutku situacija postaje poprilično ozbiljna.

– Moramo se skloniti s krova. Ovo je bilo blizu, padaju vrlo blizu nas. Moramo ući unutra – čuje se Šuto u javljanju uživo.

– Molim te, potraži sklonište – kaže mu, s druge strane, voditeljica Kaitlan Kolins (Collins).

Nakon toga čuje se samo tišina, a javljanje se uskoro prekida,piše Avaz

Hiljade Izraelaca u Tel Avivu sinoć je požurilo u skloništa nakon što je Iran lansirao osvetnički napad.

Tokom utorka, Vašington je upozorio da će doći do raketnog napada. Bliski istok nalazi se na ivici velikog regionalnog sukoba, a iranski napad stigao je samo dan nakon što je izraelska vojska pokrenula kopnenu invaziju na južni dio Libana gdje se nalaze brojna uporišta Hezbolaha.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh