Crna hronika

Državljanin BiH uhapšen nakon bizarnog pokušaja prelaska granice

Austrijski policijski službenici sinoć su imali jedan krajnje neobičan slučaj…

Austrija - Nezavisne.com

Austrijski policijski službenici sinoć su imali jedan krajnje neobičan slučaj pokušaja prelaska državne granice sa Češkom, kada se na ulasku u Austriju pojavio državljanin (66) Bosne i Hercegovine bez ijednog validnog dokumenta!

Kako prenose austrijski mediji, on je vozio automobil sa francuskim tablicama, a pokušao je da se identifikuje sa očigledno falsifikovanom vozačkom dozvolom. Nakon što su započeli detaljni pretres automobila, utvrđeno je da ne postoji saobraćajna niti dokaz o registraciji automobila.

Nakon što je priveden, prvo je platio kaznu od 350 evra, a zatim je sproveden u zatvor u Lincu zbog sumnje na ilegalan boravak.

Međutim, usljed lošeg stanja u kojem se nalazio utvrđeno je da nije sposoban za zatvor. Za učinjene administrativne prekršaje muškarac je morao da uplati dodatni depozit od dodatnih 1.085 evra, pišu nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh