BiH

Kiša i grmljavina nisu jedino što će pogoditi BiH: Još jedna nepogoda zahvatit će neke gradove

U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine mogući su i udari vjetra

U Bosni i Hercegovini danas preovladava oblačno vrijeme sa kišom koja u pojedinim dijelovima zemlje pada od ranih jutarnjih sati.

Kako piše BH Meteo, glavnina padavina biće u noći na petak kada se ponajviše u Hercegovini očekuje lokalno jače grmljavinsko nevrijeme.

– Započeo je uticaj prostrane sredozemne ciklone. Donosi oblačnost, a dijelovima sjeverozapadne i zapadne Bosne kišu koja pada od sinoć. Kako dan bude odmicao padavine se postepeno šire na ostale krajeve, najkasnije na sjeveroistok i istok zemlje, piše BH Meteo.

Kada je riječ o grmljavini i eventualnom lokalnom nevremenu, navedene manifestacije najizglednije su kasno večeras u dijelovima Hercegovine i jugozapadne Bosne.

– Nošeni jakim jugozapadnim strujanjem obilnije padavine uz lokalno grmljavinu bi se kasnije u noći na petak premještale dalje prema sjeveroistoku i istoku zahvatajući veći dio zemlje do jutarnjih sati petka, kazali su.

U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine mogući su i udari vjetra.

– Treba naglasiti da pored lokalno obilne kiše, grmljavine – dobar dio Hercegovine, jugozapadne, djelimično centralne i istočne Bosne večeras očekuje na udare jak do olujan južni i jugzapadni vjetar koji bi se postepeno smirivao tokom petka. U ostalim krajevima strujanja okreću na sjeverna, bez jakih udara, piše BH Meteo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh