Svijet

Skoro dvije hiljade ljudi poginulo u izraelskim napadima na Liban

Skoro dvije hiljade ljudi, tačnije njih 1.974 ubijeno je od početka izraelske ofanzive na Liban u proteklih par dana, zvanične su informacije.

Izrael je ranije tokom dana pokrenuo zračni napad na centar Bejruta, ubivši najmanje devet osoba u medicinskoj ustanovi povezanoj s Hezbolahom.

Libanska grupa Hezbolah koju podržava Iran, saopštila je u četvrtak da je gađala izraelsku bazu Sakhnin, vojnu industriju u zalivu Haifa salvom raketa.

Libanski ministar zdravlja rekao je u četvrtak da je više od 40 spasilaca i vatrogasaca poginulo u izraelskoj vatri u svega tri dana,pišu Vijesti

Libanska vojska saopštila je da je u četvrtak prvi put uzvratila izraelsku vatru u skoro godinu dana borbi između Izraela i Hezbolaha nakon što je drugi vojnik ubijen u izraelskom napadu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh