Humanost

Građani BiH za nekoliko sati skupili preko 100.000 KM za žrtve poplava

Organizacija Pomozi.ba otvorila je humanitarni telefonski broj 17039 za unesrećene u poplavama u Bosni i Hercegovini. Pozivom se doniraju 2 KM.

Uslijed obilne kiše i materijalne štete nastale u nekoliko gradova i zahtjeva za pomoć koji već dolaze prema ovoj organizaciji pokrenut je apel za pomoć poplavljenim područjima.

“Situacija je dramatična u brojnim mjestima širom BiH, a najviše su pogođeni Tarčin, Kiseljak, Kreševo, Jablanica, Konjic… Vodena bujica je tokom noći odnijela mostove, poplavila kuće i potpuno odsjekla pojedine puteve”, navode u ovoj organizaciji.

Za svega nekoliko sati, građani BiH su pozivima na humanitarni broj 17039 sakupili preko 100.000 KM. U momentu objavljivanja teksta, cifra je bila 109.718 KM.Donacije za ljude pogođene poplavama moguće su osim poziva na broj 17039 i klikom na opciju Doniraj odmah ili žiro računa i PayPala sa naznakom „Poplave 2024“.

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate. Za klijente Intesa Sanpaolo Banke omogućena je donacija putem m-Intesa mobilne aplikacije, jednokratno ili uz svaki nalog plaćanja,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh