BiH

Šta je majčinski instinkt? Ova majka skočila je u bujicu, plivala 3 kilometra i spasila kćerku

Postoje neke neobjašnjive stvari koje majke osjećaju i snagu koju dobijaju kako bi zaštitile svoje dijete, to je ono što mnogi zovu majčinski instinkt.

Lejla Zalihić je majka heroj koja je skočila sa trećeg sprata svoje kuće, plivala tri kilometra bujicom i spasila 13-godišnju kćerku tokom katastrofalnih poplava koje su zahvatila Buturović Polje.

Njen podvig ganuo je ljude širom regiona, a mnogi su komentarisali da je majčinski instinkt najjači da je u stanju da prkosi čak i prirodi.

Majčinski instinkt može se javiti još u trudnoći. Briga, ljubav i potreba da se to malo biće zaštiti postaju primarna stavka u vašem životu. Odričete se nekih stečenih loših navika da bi obezbijedili bebi pravilan i zdrav razvoj. Vodite računa o ishrani u trudnoći, istražujete o njenom rastu i napretku, provjeravate koji su najbolji prenatalni vitamini. Sve to su znaci da vaš majčinski instinkt radi svoje i priprema vas za ulogu života kada se beba nađe u vašim rukama.

Tokom odgajanja djeteta, majka radi sve kako bi zaštitila svoje dijete, a zabilježeni su mnogi slučajevi koji prkose nauci i prirodi. Kada osjete da je njihovo dijete u opasnosti, majke dobijaju nevjerovatnu snagu, a mnogi to pripisuju adrenalinu.
Dakle, majčinski instinkt ima za cilj da se odnosi na osjećaj gravitacije koju majka osjeća prema svom djetetu i na dobrobit svog djeteta. Često se na njega oslanja da bi se obezbijedila bezbjednost i sigurnost djeteta: jer će majčinski “instinkt” nepromenljivo natjerati majku da odgovori na potrebe svog djeteta


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh