BIZnews

Islamska zajednica investirala u solarnu elektranu

Na vakufskoj parceli danas je svečano u rad puštena solarna elektrana “Green Vakuf Tešanj”, čiji je investitor Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

biznisinfo.ba

Na vakufskoj parceli danas je svečano u rad puštena solarna elektrana “Green Vakuf Tešanj”, čiji je investitor Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini.

Ovaj uspješno realizirani projekat, kako je istaknuto, treba uspostaviti novi model razvoja podrške vjerskom životu na određenim područjima djelovanja Islamske zajednice.

– Planiramo da u narednom periodu realiziramo još ovakvih projekata. U svakom slučaju, želim posebno zahvaliti Medžlisu Tešanj na nesebičnoj podršci ovom projektu, bez njih bi ovo bilo zaista teško realizovati – izjavio predstavnik investitora Zejnil Rebihić.

Ovom prilikom prisutnim se obratio i zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prof. dr. Enes-ef. Ljevaković, koji je pojasnio da ove investicije Islamske zajednice, zapravo, u suštini predstavljaju unapređenje vakufske imovine.

– Posebno zahvaljujem nosiocima projekta, ali i općinskim organima na podršci – kazao je zamjenik reisul-uleme, prenosi Mina.

Nakon svečanosti, u prostorijama Medžlisa Tešanj direktor Zejnil Rebihić održao je prezentaciju projekata iz ove oblasti koji su u toku realizacije.

Podsjetimo da je Islamska zajednica u BiH u posljednje vrijeme investitor nekoliko projekata, kao što je tržni centar u Sanskom Mostu, piše biznisinfo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh