Svijet

“Zakonito sam je kaznio i UMRLA je” / Saru (10) otac ubio od batina – Njegova odbrana LEDI KRV U ŽILAMA

Tužioci su danas na prvom danu suđenja pred porotom iznijeli da je Urfan Šarif (42) rekao policiji da je kćerku “previše pretukao”, renosi Rojters.

ubistvo Sare / Izvor: Surrey Police

Otac Sare Šarif, desetogodišnje djevojčice koja je pronađena mrtva u svojoj kući u Velikoj Britaniji, priznao je policiji da je ubio od batina.

Sara Šarif pronađena je mrtva u avgustu 2023. u svom domu u Vokingu, gradu jugozapadno od Londona, nakon, kako su ocenili tužioci počinjenog “ozbiljnog i ponovljenog nasilja”.

Jezive riječi oca: Zakonito sam je kaznio

Njenom ocu Urfanu Šarifu, njegovoj supruzi Beinaš Batul (30), koja je bila maćeha djevojčici, i ujaku djevojčice Fejsalu Maliku (29) sudi se zbog optužbi za ubistvo.

Tužilac Bil Emlin Džons rekao je danas poroti da je Urfan Šarif pozvao britansku policiju, pošto je pobjegao u Pakistan nakon smrti Sare Šarif, i da je rekao “zakonito sam je kaznio i umrla je”.

Tužilac je kazao i da je Urfan Šarif policiji rekao da mu “nije bila namjera da je ubije”, ali da je “pretukao previše”, piše Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh