Fudbal

Pobjeda Mađarske u Zenici!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu “Bilino polje” u Zenici od Mađarske rezultatom 0:2 u okviru 4. kola grupe A3 UEFA Lige nacija.

vijesti.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu “Bilino polje” u Zenici od Mađarske rezultatom 0:2 u okviru 4. kola grupe A3 UEFA Lige nacija, pišu vijesti.

Goste je u vodstvo u 38. minuti doveo Dominik Szoboszlai, kojem je asistirao Zsolt Nagy, a on sa 10- ak metara iskosa sa lijeve strane pogodio lijevi ugao golmana Nikole Vasilja.

BiH je bolje počela utakmicu pa je već u 35. sekundi Jusuf Gazibegović imao šansu da savlada Denesa Dibusza. Jusubegović je prvo šutirao sa oko 20 metara po sredini gola, a lopta se odbila do njega te je ušao u 16- erac gostiju, ali je iskosa sa desne strane prejako poslao loptu na drugu stativu, gdje nije bilo nikoga od bh. igrača.

Mađari su, prije gola, pokušali nekoliko puta šutevima iz daljine, a Vasilj je u 22. minuti bravuroznom intervencijom spasio gol, nakon dobre akcije te spuštanja lopte glavom od strane Barnabisa Varge za Rolanda Sallaija.

Kapiten Edin Džeko je u sudijskom vremenu driblao u 16-ercu Mađara te šutirao sa oko 15 metara iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla preko gola.

Mađari su sjajno započeli drugo poluvrijeme.

Szoboszlai je s bijele tačke pogodio za veliku prednost. Nail Omerović je skrivio penal.

U 54. minuti najbolja šansa za Zmajeve. Džeko je nakon slobodnog udarca ostao sam u kaznenom prostoru Mađarske, ali je njegov šut glavom odbranio golman gostiju.

U 71. minuti nova prilika za bh. kapitena koji šutira petom, ali Dibusz je večeras odličan.

Gera je u 83. minuti mogao staviti tačku na i u ovoj utakmici, ali je u kontri propustio zaista veliku priliku.

Do kraja bez većih uzbuđenja, Mađarska slavi veliku pobjedu.

U narednom duelu BiH gostuje Njemačkoj 16. novembra.

Rezultat i strijelci:

BiH – Mađarska 0:2 (Szoboszlai 38′, 50′)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh