Crna hronika

POTRESNA ISPOVIJEST IZ JABLANICE – Seno čitav život radi u Njemačkoj, žena i kćerka mu taj dan otišle za Mostar, on ostao da prenoći i pogine

Amela nije mogla zadržati suze dok je pričala o Seni, čovjeku koji je cijeli život proveo u Njemačkoj i došao posjetiti svoju majku.

senzacija.ba

Juče je ekipa Senzacije posjetila Jablanicu, gdje su razorne poplave ostavile strašan trag, oduzevši 20 života i uništivši domove poput kockica. Ova katastrofa je ne samo prirodna nepogoda, već i ljudska tragedija koja će se dugo pamtiti.

Naša ekipa razgovarala je s Amelom Maslo, komšinicom stradalih, koja je s tugom pokazala mjesta gdje su nekada stajale kuće njenih dragih komšija.

“Žule, taj, rahmet mu duši, radio je sa mnom u restoranu. U jedan sat njega je žena probudila, rekla mu da je zemljotres. Našli su ih ispod bojlera zagrljene,” priča jecajući, prisjećajući se strašnih trenutaka.

Amela nije mogla zadržati suze dok je pričala o Seni, čovjeku koji je cijeli život proveo u Njemačkoj i došao posjetiti svoju majku. “Eto, tu mu je majka bila sama. Bio je u Njemačkoj, radio je, ima ženu i kćerku u Mostaru. Bili su oni tu. Žena mu je otišla taj dan za Mostar. I eto, zaspao…”

U razgovoru je ispričala i o ostalim stradalima, uključujući roditelje, nani i dedu malenog Edija, koji je jedini preživio iz te kuće. Njena ispovijest odražava duboku tugu i gubitak koji su mnogi pretrpjeli u ovoj strašnoj noći.

U videu ispod možete pogledati njenu emotivnu ispovijest, koja nas podsjeća koliko je važno u ovim teškim vremenima pružiti podršku jedni drugima i zajednički se suočiti s posljedicama ove katastrofe. Naša srca su s onima koji su izgubili svoje voljene, a zajednica Jablanice se suočava s oporavkom nakon ovog stravičnog događaja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh