BIZnews

Visoke takse tjeraju sve više zračnih prevoznika iz Njemačke

Čak i njemački Eurowings najavljuje smanjenje broja letova iz Njemačke.

manager.ba

“Zbog visokih državnih poreza i taksi (najviših u Europi) i monopola Lufthanse na visoke troškove, njemački građani i posjetitelji sada plaćaju najviše cijene letova u Europi”. Čak i njemački Eurowings najavljuje smanjenje broja letova iz Njemačke.

Nakon Ryanaira, i njemački niskotarifni zračni prijevoznik Eurowings najavio je smanjenje broja letova iz Njemačke. Lufthansina podružnica, Eurowings je, baš kao i Ryanair, smanjio broj letova iz Njemačke zbog rasta operativnih troškova, javlja Deutsche Welle.

Najprije će ograničiti broj letova u Hamburgu, ali nije isključeno kako će se za to odlučiti i na drugim zračnim lukama. Kao razlog smanjenja broja letova navode veliko povećanje troškova.

U prvom koraku planira povući više od 1.000 letova za i iz Hamburga i preseliti ih na druge lokacije. Također bi mogli odustati od drugih veza na drugim zračnim lukama u korist veza u drugim zemljama EU-a zbog sve većih troškova infrastrukture.

Čelnik Eurowingsa Jens Bischof rekao je kako je “za žaljenje što mu njemačke vlasti nisu ponudile nikakvo prihvatljivo rješenje”.

Ovime se njemački prijevoznik pridružio niskotarifnom prijevozniku Ryanairu koji je nedavno najavio da sljedećeg ljeta više neće letjeti sa zračnih luka Dortmund, Dresden i Leipzig zbog visokih taksi.

“Zbog visokih državnih poreza i taksi (najviših u Europi) i monopola Lufthanse na visoke troškove, njemački građani i posjetitelji sada plaćaju najviše cijene letova u Europi”, kaže izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson.

Forbes Slovenija | Manager.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh