BIZnews

Lidl BH drastično uvećao kapital: Sada vrijedi više od većine bh. firmi

Kompanija Lidl BH ponovo je povećala svoj osnovni kapital koji sada iznosi 353 miliona maraka.

biznisinfo.ba

Kompanija Lidl BH ponovo je povećala svoj osnovni kapital koji sada iznosi 353 miliona maraka.

Lidl je time već ušao u red najvećih kompanija u BiH po iznosu kapitala, iako još nije otvorio nijednu poslovnicu u našoj zemlji, piše BiznisInfo.ba.

Podsjetimo da se kompanija uveliko sprema za početak rada na našem tržištu. U izgradnji je nekoliko objekata, a proces zapošljavanja je u punom zamahu.

Prema informacijama BiznisInfo.ba, otvaranje prvih prodavnica se očekuje 2026. ili 2027. godine.

Samo u izgradnju velikog distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva Lidl ulaže čak sto miliona eura. Paralelno gradi prodajne objekte u većem broju gradova.

Upravo je sticanje većeg broja nekretnina glavni uzrok rasta kapitala njemačke kompanije. Proljetos je kapital firme bio 284 miliona KM, a krajem prošle godine iznosio je 186 miliona.

Lidl već ima i veći broj uposlenika koji rade u uredu u Sarajevu, a odlaze i na obuke u poslovnice ove kompanije u drugim državama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh