BIZnews

Intel suočen s problemima u Kini

Intelove proizvode koji se prodaju u Kini preporučili su za sigurnosnu provjeru od strane lokalnih dužnosnika koji tvrde da američki proizvođač čipova predstavlja “ozbiljne rizike” za nacionalnu sigurnost.

x.com

Intelove proizvode koji se prodaju u Kini preporučili su za sigurnosnu provjeru od strane lokalnih dužnosnika koji tvrde da američki proizvođač čipova predstavlja “ozbiljne rizike” za nacionalnu sigurnost.

U priopćenju u srijedu navečer, Udruga za kibernetičku sigurnost Kine istaknula je navodne ranjivosti u Intelovim CPU čipovima, tvrdeći da nedostaci u upravljanju kvalitetom proizvoda i sigurnošću pokazuju “neodgovoran stav prema svojim klijentima”, prema Google prijevodu.

CSAC je dalje optužio Intel za korištenje značajki daljinskog upravljanja za nadziranje korisnika dok je tajno instalirao stražnja vrata i za propuštanje rješavanja nedostataka koje su prijavili korisnici.

Daniel Newman, izvršni direktor The Futurum Group, istaknuo je da se sigurnosna procjena događa usred povećanih napetosti između Kine i SAD-a u vezi s kontrolama čipova i vodstvom AI-ja, prenosi SEEbiz.

“S obzirom na Intelove nedavne izazove, vrijeme je vjerojatno dobro orkestrirano jer se Intel suočava s nizom tržišnih izazova i sada se mora nositi s Kinom koja vrši pritisak na njegov značajan prihod i tržišni udio u regiji,” rekao je Newman.

Kina je činila 27,4% prihoda Intela u 2023., što je čini vitalnom za krajnji rezultat firme u vrijeme kada se njezine dionice bore nakon slabe zarade i smanjenja radnih mjesta.

Međutim, prema američkoj politici čipova, firmi je zabranjen izvoz nekih od svojih najnaprednijih proizvoda kineskim klijentima. Također je zabranjena isporuka određenim kineskim klijentima, piše biznis.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh