Svijet

Napadnuto naselje gdje se nalazi Netanyahuova kuća, oglasio se kabinet premijera

Zgradu u naselju u gradu Caesarea, gdje je smještena i privatna rezidencija izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, pogođena je u napadu dronom.

Izraelska vojska je saopćila da su sa teritorije ispaljena tri drona na Izrael, te da je jedan pogodio zgradu u Caesareaji.Prema prvim informacijama, nema povrijeđenih.

Na snimcima na društvenim mrežama se vidi veći broj vozila hitne pomoći i drugih službi, dok je medijima zabranjen pristup. Ured Netanyahua odbija dostaviti informacije o lokaciji premijera Izraela u trenutku napada,pišu Vijesti

Napadi dronovima su počeli u ranim jutarnjim satima, a vojska tvrdi da je oborila dva drona. Kanal “Al Hadath” iz Saudijske Arabije rekao je da je cilj napada bio Netanyahuov dom.

Oglasio se i kabinet premijera Izraela.

Potvrdili da je rezidencija bila meta napada, ali navode da premijer nije bio u kući.

– Premijer Netanyahu i njegova supruga Sara nisu bili u kući u trenutku napada – naveli su iz kabineta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh