Svijet

Harris udara Trumpa njegovim oružjem: U pitanje dovela njegovu sposobnost za posao zbog godina

Potpredsjednica SAD-a Kamala Harris u petak je ponovno dovela u pitanje sposobnost bivšeg predsjednika Trumpa da služi u Bijeloj kući nakon niza otkazivanja kampanje.

Harris je posvetila veći dio svoje kampanje napadu na svog protivnika, čija je retorika postala ekstremnija u posljednjim danima izbora.

Trump koji sada ima 78 godina premašio bi rekord predsjednika Bidena kao najstariji inaugurirani predsjednik ako bude izabran.

“Čula sam izvještaje da barem njegov tim govori da pati od iscrpljenosti. Biti predsjednik Sjedinjenih Država vjerovatno je jedan od najtežih poslova na svijetu. Zato se stvarno moramo pitati ako je iscrpljen dok je u kampanji, je li sposoban za obavljanje posla?”, rekla je Harris u petak tokom kampanje u Michiganu, prenosi Klix.

Trump je otkazao niz intervjua i javnih pojavljivanja posljednjih sedmica. Medijski istupi koje je držao često su bili s konzervativnim medijima. Trumpov planirani nastup na događaju udruženja koje promoviše oružje sljedeće sedmice je otkazan.

Osim toga, ove sedmice Trump se povukao iz dva planirana intervjua za velike medije i skratio je skup u gradskoj vijećnici u Pensilvaniji.

Trumpova budnost i oštroumnost našli su se pod lupom posebno nakon što je Joe Biden izašao iz utrke za predsjednika. Sa druge strane Harris je nedavno objavila svoju medicinsku dokumentaciju i kritikovala Trumpa jer nije uradio isto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh