Svijet

Ovo je kuća smrti u kojoj je dječak pobio roditelje, braću i sestre: Komšije šokirane, jedno im nije jasno!

Na video-snimku koji se pojavio na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, vidi se porodična kuća u kojoj se navodno desio masakr.

Kuća u kojoj se odigrao horor, Foto: Printscreen/ X/ @JeremyHarrisTV

Juče se u okolini Sijetla, u Fol Sitiju, dogodio masakr za koji je osumnjičen 15-godišnji dječak. On je navodno pobio svoju petočlanu porodicu – roditelje i troje braća i sestara.

Jedna sestra je teško ranjena, a osumnjičeni tinejdžer je odmah priveden u policijsku stanicu bez previše otpora.

Prema navodima medija, teško ranjena devojčica, koja je upucana dva puta, uspjela je da pobjegne iz kuće i da otrči kod komšija da potraži pomoć. Policiji je ubrzo stigao poziv.

Na video-snimku koji se pojavio na društvenoj mreži Iks, bivšem Tviteru, vidi se porodična kuća u kojoj se navodno desio masakr.

“To je prilično lijepo mjesto, niska stopa kriminala. Ovo je jedan od kvartova gdje pobjegnete od haosa koji nosi sa sobom veliki grad, dođete na mirno mjesto, ali najgore stvari mogu da se dese svuda – kao što vidite”, rekao je detektiv Majk Melis za Fal Siti.

On je dodao da su djeca bila školovana kod kuće i da su bili jako ljubazni.

“Roditelji su mislili da rade pravu stvar time što djecu školuju kd kuće i štite ih od ovakvih i sličnih stvari, ali ovo se sada desilo u njihovoj kući. Ne znam šta da mislim”, dodao je detektiv.

Nadzornik Dan Šlotfeld je u pismu roditeljima rekao da je “svjestan da djeca nisu pohađala školu ali da ovaj događaj pogađa svakog roditelja”.

Komšije šokirane

Dječak koji se sumnjiči da je počinio zločin je najstariji u porodici. Komšije kažu da je porodica bila povučena, da su vrijedno radili, sređivali kuću, a da su se dječica igrala sa svima u kraju i da su bili veoma druželjubivi.

Navode kako su mališani nerijetko pomagali komšijama oko nekih radova oko kuće.

Druge komšije kažu da su viđali djecu kako plivaju, pecaju i voze se čamcem po jezeru na čijoj obali se nalazi kuća u kojoj su živeli.

“Ova najmlađa mi je nedavno nacrtala crtež i dala mi, još ga čuvam”, rekla je Lin.

Niko nije slutio da će njihov komšiluk potresti nezapamćena tragedija. U ponedeljak, oko 5 sati ujutru, odjeknuli su pucnji, a onda je policiji počeo neprekidno da zvoni telefon.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh