Hrana i piće

Pečene prokule s bijelim lukom

Pecite 10 do 20 minuta te svakih 5 minuta protresite dok ne postanu skroz zlaćane i meke

Ako još nemate najdraži recept za pečene prokule, ovaj bi mogao biti onaj pravi.

Sastojci:
500 g prokula

5 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja

5 češnjeva bijelog luka

1 kašika aceta balsamica

so, biber

Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Peteljke prokula odsijecite, te ih prerežite na polovine. Ulje zagrijte na tavi na srednje jakoj vatri dok se ne počne mreškati,piše Avaz

Prokule stavite na odsječenu stranu u tavu. Dodajte bijeli luk i začinite. Pržite dok prokule ne postanu smeđe na dnu pa prebacite u rernu. Pecite 10 do 20 minuta te svakih 5 minuta protresite dok ne postanu skroz zlaćane i meke


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh