Hrana i piće

Široki rezanci u umaku od paradajza i špinata

Kombinacija svježeg povrća, mirisnog luka i sočnih rajčica (paradajza) stvara jednostavno, ali aromatično jelo

Ako tražite brz, ukusan i zdrav obrok, ovaj recept za široke rezance u laganom umaku od paradajza i špinata idealan je izbor. Kombinacija svježeg povrća, mirisnog luka i sočnih rajčica (paradajza) stvara jednostavno, ali aromatično jelo, koje možete pripremiti za manje od pola sata.Sastojci
1 glavica luka

200 g špinata
1 konzerva sjeckanog paradajza ili 2 svježa paradajza

250 g širokih rezanaca

Sol i papar po ukusu

Priprema
1. Skuhajte Skuhajte široke rezance prema uputama na pakiranju. Kada su gotovi, ocijedite ih i ostavite sa strane.

2. Pripremite umak

U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte špinat i pržite još 3-5 minuta, dok ne omekša. Ubacite sjeckani paradajz i dobro promiješajte. Kuhajte na srednje jakoj vatri još 5 minuta, dok se umak ne sjedini,piše Avaz

3. Spojite sve sastojke

Posolite i popaprite po ukusu, zatim dodajte kuhane široke rezance i sve dobro promiješajte. Ako želite dodatnu sočnost, dodajte još malo maslinovog ulja.

Ovo jelo možete poslužiti samostalno ili uz naribani sir, a odlično se slaže i s kriškom svježeg hljeba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
✖
Na vrh