BiH

Majka Emilija: “Samo ja nisam bila u čudu što nosim trojke”

Brzo sam prihvatila sretnu vijest i shvatila sam to kao Božiju poruku, kaže sretna majka.

Trojke - Avaz.ba

Imati troje djece rođene istog datuma, u razmaku od samo nekoliko minuta, rijetkost je i medicinsko čudo, ali i sreća koju osjeti tek mali broj roditelja. Među njima su i Bišćani Emilija i Anto Vuković.

Ponosni tata

U ponedjeljak je, deset minuta poslije ponoći, u Kantonalnoj bolnici ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ na svijet stigla Leona, minutu poslije Ivan, a potom i Luka. Bebice su teške 1,9, 2,2 i 2,3 kilograma.

Divno se osjećam, trostruka sreća i olakšanje, jer je sve dobro prošlo. I tata je veoma ponosan i sretan. Bio je posvećen tokom cijele trudnoće, a pogotovo sad, kad su nam bebe stigle – kaže Emilija.

Emilija Vuković – Avaz.ba

Na vijest da Emilija nosi trojke, u porodici Vuković svi su bili iznenađeni.

Iskreno, mislim da samo ja nisam bila u čudu. Brzo sam prihvatila sretnu vijest i shvatila sam to kao Božiju poruku za sve ono što sam proživjela s obzirom na to da sam u posljednjih pet godina imala dva spontana pobačaja – kaže Emilija, koja već ima desetogodišnjeg Dorijana.

Emilija je trenutno nezaposlena, a muž Anto radi u Hrvatskoj i uvijek je na terenu. Zato ne kriju da očekuju podršku vlasti.

Jedna plaća

Nadamo se da će nas podržati, jer ovoliku porodicu nije lako izdržavati sa jednom plaćom. Nadam se zaposlenju, po struci sam odgajateljica u vrtiću – kaže sretna majka.

Porod je obavljen carskim rezom, što je uobičajeno kod takvih trudnoća, ističe ljekarski tim koji je uspješno vodio Emilijinu trudnoću i porod. Među njima su ginekolozi Sulejman Kulenović, Vanja Alibegović i anestiziolog, dr. Eldin Halilbašić.

Idealna težina

Majka i bebe su odlično, težina je idealna. Carski rez smo napravili u 35. sedmici trudnoće, što je izvrstan rezultat, jer se inače ovakve trudnoće završavaju sedmicu-dvije ranije – kaže dr. Kulenović.

Prije dvije godine, u KB ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ također su rođene trojke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh