Tenis

Objavljeni sastavi Davis cup timova Australije i BiH

Međunarodna teniska federacija (ITF) danas je potvrdila sastave Davis cup selekcija za predstojeće kvalifikacijske susrete.

Bh. teniseri na Davis Cupu - Nezavisne.com

Boje Bosne i Hercegovine u susretu sa teniskom reprezentacijom Australije branit će Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, a taj meč će biti odigran 1. i 2. februara u okviru kvalifikacija za finale Svjetske grupe Davis cupa.

Amer Delić ponovo će preuzeti ulogu kapitena i pokušati zajedno s najboljim bh. teniserima doći do historijskog uspjeha, saopćeno je iz Teniskog saveza BiH.

Australci bh. tim dočekuju sa pet igrača – Alex De Minaur, John Millman, Jordan Thompson, John Peers i Alexei Popyrin, a njihov kapiten je Lleyton Hewitt.

“Hewitt, nekadašnji najbolji teniser svijeta, očito nije mogao računati na Kirgiosa i Ebdena, ali pozvao je De Minaura koji je trenutno 29. igrač svijeta, te Millmana koji je na 37. poziciji”, kazao je direktor TSBiH Senad Hadžimešić, prenosi “Fena”.

Ističe da je Australcima na raspolaganju i Jordan Thompson koji je rangiran na 72. mjestu, te 28. dubl igrač na svijetu John Peers, što njihov tim definitivno čini favoritom u ovom susretu.

“Ne idemo sa bijelom zastavom, a uz podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Australiji i dolaze da bodre najbolje bh.tenisere, tražit ćemo pobjedu, u sportu je sve moguće”, dodao je direktor TSBiH.

Mečevi će se igrati u teniskom centru “Memorial Drive Center” u Adelaideu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh