Region

Otac ih jutros bacio s prvog sprata kuće: “Djeca su bila užasno prljava, majka im se opijala u kafiću”

Otac koji je jutros bacio četvero djece s prvog sprata kuće u Pagu, pri čemu je dvoje djece teško povrijeđeno, radio je u kampu u Šimunima (Hrvatska) kao noćni čuvar.

Mjesto tragedije - Vijesti.hr

Saznaje se da je riječ o Josipu Rođaku koji je prije desetak godina doselio iz Virovitice.

Informaciju da je otac bacio djecu s prozora kuće potvrdili su i iz kampa Šimuni, navodeći da je muškarac koji je bacio četvero djece s prvog sprata njihov zaposlenik.

“U ovom trenutku ne možemo, niti želimo komentarisati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u toku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac radnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim grupama”, poručili su.

Index” je u međuvremenu stupio u kontakt s jednim od bivših zaposlenika Kampa u Šimunima koji je tamo radio kao animator. Kako nam je ispričao, riječ je o muškarcu kojeg su zvali Joka.

Ispričao je događaj otprije pet godina.

“Njegova žena je dolazila u kamp na mini disco. Ona je ostavila djecu nama da se mi brinimo o njima, dok je ona išla piti u kafić”, ispričao nam je.

“Djeca su bila užasno prljava”, dodao je.

Kako je ispričao za “Index“, zbog nedoličnog ponašanja majci je bio zabranjen ulaz u kamp.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh