Hrana i piće

Meso s gljivama

Prijedlog za današnji ručak

avaz

Sastojci:

8 telećih šnicli,

100 g šampinjona,

5 g maslaca,

3 g ulja,

1 čehne bijelog luka,

2 lista kadulje,

vrhnje za kuhanje,

so, biber, senf.

Priprema:

Meso narežite na deblje šnicle (3-4 cm). U tavu stavite mješavinu ulja i maslaca, listove kadulje i pržiti meso na laganoj vatri, po 3 minute sa svake strane. Zatim meso i listove kadulje maknite sa vatre na toplo mjesto.

U tavu, na masnoći od prženja, dodajte očišćene i narezane šampinjone, pržite 2-3 minute dok šampinjoni ne puste vodu. Dodajte kašičicu senfa, so, biber i bijeli luk. Sve zalijte vrhnjem za kuhanje. Ostavite da se kuha 2-3 minute. Ovako pripremljenim sosom prelijte pečeno meso,piše Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh