Riječ je zapravo o modernoj verziji klasične pileće ili goveđe supe,a za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci: četiri čena bijelog luka, šest glavica luka, jedna ili dvije konzerve pelata, velika glavica kupusa, šest mrkava, dvije zelene paprike, jedan celer, tri litre vode, tri kocke bezmasne goveđe juhe i tri kocke pileće bezmasne supe.
Ogulite i potom nasjeckajte povrće na sitne ili srednje velike komadiće. Stavite ih u lonac i prekrijte vodom. Neka zavre deset minuta, a zatim smanjite vatru i nastavite kuhati dok povrće ne omekša.
Zašto je ova supa dobra? Zato što je veoma zasitna, a komadi povrća koji se ne miješanju objašnjavaju njezinu efikasnost pri mršavljenju. Uz to, istovremena konzumacija jedne namirnice čvrste i jedne tekuće konzistencije ubrzava prolaz hrane probavnim traktom. Pritom, čvrsti komadi koji se zadrže u želucu do krajnjeg rastapanja, uspijevaju ga raširiti i stvaraju mehanički osjećaj sitosti. supa i tekućina prolaze puno brže probavnim traktom i dospijevaju u tanko crijevo gdje nutritivni elementi stimuliraju zidne receptore i stvaraju kemijski osjećaj sitosti. Mehanički osjećaj sitosti širenjem želuca i metabolička sitost tankog crijeva udružuju se da hitno i dugotrajno smanje osjećaj gladi,piše Aura
Ova se supa osobito preporučuje onima koje se vrate s posla ogladnjeli nakon nedovoljnog ručka ili fast fooda i koji se ne uspijevaju suzdržati, a da ne grickaju loše namirnice, bogate štetnim sastojcima.