Sastojci za biskvit:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Sastojci za nadev:
1,5 kg očišćenih jabuka
1 litra vode
3 pudinga od vanile
30 dag šećeraUkras:
4 dcl slatke pavlake za šlag
Priprema:
Napravite sneg od belanaca, a u drugoj posudi izmiksajte žumance i šećer.
Sjedinite sneg i smesu od žumanaca i šećera.
Neprestano mešajte žicom za mućenje, te dodajite kašiku po kašiku brašna.
Dodajte prašak za pecivo i lagano promešajte.
Biskvit izlijte u neku srednju tepsiju i stavite da pečete na 180 Celzijusa dok ne dobije zlatno – smeđu boju.
Za nadev očišćene jabuke naseckajte na sitne kockice, stavite u veći lonac, uspite šećer i dodajte 8 dcl vode.
Stavite na vatru, promešajte i kuvajte dok vam jabuke ne omekšaju.
Izvadite jabuke i posložite ih na biskvit (on može biti još topao, ne smeta).
U 2 dcl vode izmiksajte puding od vanile i dodajte u vodu u kojoj su se kuvale jabuke.
Mešajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Vruć krem izlijte na jabuke i poravnajte.
Kada se kolač ohladi, izmiksajte slatko vrhnje u šlag i premažite preko krema.
Stavite u frižider na par sati i poslužite,piše Stil