Sastojci:
8 kašika maslaca
1 kg krompira
1 kašika maslinovog ulja
4 čena belog luka
2 limuna
1 kašičica soli
2 kašike naseckanih svežih listova origana
Priprema:
Zagrejati rernu na 200 Celzijusa.
Otopite maslac u većoj posudi.
Ogulite i naseckajte krompir veličine 2,5 cm.
Krompir dodajte u otopljeni maslac, dodajte maslinovo ulje i dobro pomešajte da se sastojci sjedine.
Usitnite čen belog luka i pomešajte ga s 1/4 šolje limunovog soka.
Sve to dodajte krompir, posolite i dobro pomešajte, a višak tečnosti ocedite.
Krompir prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Krompir rasporedite u jednom sloju.
Pecite dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje oko 35-45 minuta.
U međuvremenu naseckajte origano i kad je krompir gotov, pospite origanom i lagano promešajte,piše Stil