Hrana i piće

Nezaboravna zdrava poslastica: Pečena bundeva s prelivom od meda

Ako se trudite da u ishrani smanjite količinu rafinisanih šećera, ovo je odlična poslastica koja će i vašim mališanima osladiti bundevu!

pecena bundeva- coolarnika

Sastojci:

2 kašike meda

1 kašika soka od cijeđene narandže

1 kašika maslinovog ulja

1,5 kg bundeve

Priprema:

Ugrijte rernu na 200 C stepeni, obložite pleh pek-papirom.

U šolji izmiješajte med, sok i ulje. Isijecite bundevu na kriške, oljuštite i očistite od sjemenki.

Poprskajte pripremljenom mješavinom i pecite oko 40 minuta dok bundeva ne omekša.

Po želji, kad servirate, pospite solju i biberom – ovo će biti zanimljiva promjena za sve ljubitelje bundeve, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh