Sastojci za biskvit:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1/2 peciva
4 kašike tople vode
4 kašike kakaoa
Krem:
4 dl šlaga
3 dl mlijeka, veoma hladnog
kesica želatina, 3 kašike meda, 3 kašike prah-šećera, 200g čokolade, 100 g margarina, 5 kašika vode
Priprema biskvita:
Umutiti jaja i šećer pa dodati ostale sastojke i na kraju med. Peći u tepsiji 30×20 cm na 20 stepeni. Kad se ohladi, rasjeći po dužini.
Krem:
Želatin rastvoriti u 8 kašika hladne vode. Umutiti šlag, staviti šećer rastvoren u želatin i na kraju dodati 3 kašike meda pa lagano promiješati. Pola krema staviti preko biskvita. Po kremu dodati pola otopljene čokolade, pa staviti drugi dio bijelog krema. Na krem staviti drugi biskvit i preliti ostatkom glazure, piše Aura.
Glazura:
200g čokolade
100 g margarina
5 kašika vode
2 kašike šećera
Sve zajedno lagano rastvoriti i premazati.