Hrana i piće

Recept: Hljeb bez brašna i kvasca

Malo drugačiji hljeb, ali nevjerovatno ukusan.

Hljeb - Stil.kurir.rs

Metabolizam, ali i zdravlje crijeva zavisi isključivo od hrane koju jedemo. Za one koji ne podnose gluten, predlažemo hljeb bez brašna i kvasca. Ovaj hljeb obiluje vlaknima, proteinima i zdravim mastima. Jednostavno se sprema, a idealno se kombinuje uz bilo koje jelo.

Jedna šnita ovog hljeba može da vam obezbjedi energiju dovoljnu za 6 radnih sati.

Sastojci:

  • 3 šolje oraha, grubo sjeckanih
  • pola šolje lješnika
  • 2 šolje sirovog badema
  • 2 šolje mješanog sjemena (suncokret, bundeva, lan)
  • 5 jaja
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 kašičica morske soli

Priprema: U jednoj činiji pomiješajte orahe, lješnike, badem i sjemena. U drugoj činiji pomiješajte jaja, maslinovo ulje i so. Zatim sjedinite sadržaj ove dvije činije. Zagrijte rernu na 160 stepeni Celzijusa i pecite hljeb oko sat vremena.

Kada se hljeb ispeče, izvadite ga iz rerne, ostavite ga da se ohladi u plehu a zatim sjecite na kriške. Kriške držite u frižideru dok ne pojedete sve, piše “Stil“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh